Rólunk

A Marosvásárhelyi Állatkertről

Kezdetek

1964-ben nyitotta meg kapuit

Az állatkert létrehozása Rend László nevéhez fűződik, aki a megálmodója ennek a létesítmények, köré csoportosultak lelkes önkéntesek és szakemberek, akikkel együtt kialakították az állatkert 600-700 négyzetmétert elfoglaló ősét. Az első kapunyitáskor, az 1964. augusztus 23-án 3 farkas, 2 medve, 2 vaddisznó, 2 fácán és egy őz volt a teljes állatállomány. Az állatkert területét 1965-ben növelték meg 20 hektárra, majd később érte el mai méretét.

Állatvédelem

Jelenleg

Elefántja, zsiráfja és gibbonja is van

Az állatkerthez jelenleg 42 hektár tartozik és az itt élő állatok fajtáinak, illetve egyedeinek a száma is megtöbbszöröződött. Ma már mintegy 750 állat él itt, több mint 150 helyi és egzotikus fajt képviselve. Amellett, hogy ez az ország legnagyobb területen fekvő állatkertje, ez az egyetlen, amelynek elefántja, zsiráfja és gibbonja is van.

0
év tapasztalat
0 +
állat
0 +
évi látogató
0
hektár

események

Program az egész családnak

A belépővel az egész állatkert látogatható és részvételi lehetőséget biztosít az állandó programokra is.

az állatkertről

Szolgáltatások

A Somostetőn található a parkoló, a játszóterek, valamint az ételeket és italokat kínáló standok. A Marosvásárhelyi Állatkert bejárata 5-10 perc séta a parkolótól. Az állatkert mozgássérültek számára is hozzáférést biztosít.

Ételek és italok

Az állatkert látogatása legalább 2 órát vesz igénybe. Ne felejtse el beszerezni a szükséges ételeket és italokat, mielőtt belépne az Állatkertbe. A Somostetőn találhatóak étel- és italos standok.

Parkoló

A Somostető bejáratánál található a parkoló. A játszótérek és fitnesz-park, valamint az állatkert övezetébe autóval nem lehet behajtani.

Autóbusz

A Somostetőt gyalog, biciklivel, autóval vagy busszal közelítheti meg. A busz csak nyáron közlekedik. > Autóbusz menetrendje

Fedezd fel a lenyűgöző állatokat, figyeld meg a természetes környezetüket!

Az állatkert a Marosvásárhely keleti részén, a Somostetőn található, 488 méterrel a Fekete tenger szintje fölött és 197 m magasságban a városhoz képest. A „Nagy Erdő”, főként őshonos gyertyán és bükkfák otthona, ideális környezete állatkertnek, amelyben az itt élő állatok otthonosan érezhetik magukat. Az erdő mintegy 500 hektáron terül el, ebből 45 hektár ad otthont mind az Állatkertnek, mind a Somostetőn kialakított játszótérnek és parknak. Az erdő olyan régi, hogy már a XV. században megemlítik az okiratok.

Az állatkert a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően minden évben újdonsággal is szolgál a látogatóknak, ilyenek a helyi őshonos fajokat bemutató parasztudvar, de fontos vonzerőt jelentenek az újonnan megnyitott átjárós kifutók is. Az állatkertben egyébként folyamatosan zajlanak zoopedagógiai tevékenységek is, amelyek szintén sok látogatót vonzanak.

Fedezd fel a lenyűgöző állatokat, figyeld meg a természetes környezetüket, és élvezd az itt töltött időt! Légy közel a természethez!

Kérdésed van?

Szívesen válaszolunk.

Kövess a közösségi médiában is!

Ne maradj le legújabb híreinkről…

Barangolj velünk!

újságcikkek

Rólunk írták

Médiában való megjelenéseinkből…