Despre noi

Descoperă Zoo Târgu-Mureș!

Începuturi

Deschiderea porților în 1964

László Rend a fost inițiatorul acestei instituții și în jurul său s-a adunat un grup de voluntari și specialiști entuziaști care au contribuit la crearea nucleului inițial al grădinii zoologice, ocupând o suprafață de 600-700 de metri pătrați. La deschiderea porților, pe 23 august 1964, întreaga populație de animale consta în 3 lupi, 2 urși, 2 mistreți, 2 fazani și o căprioară. În 1965, suprafața grădinii zoologice a fost extinsă la 20 de hectare, iar ulterior a ajuns la dimensiunea actuală.

Protejăm animalele

În prezent

Zoo Târgu-Mureș deține elefanți, girafe și giboni

Grădina zoologică se întinde pe 42 de hectare, găzduiește aproximativ 800 de animale, reprezentând peste 150 de specii locale și exotice. Pe lângă faptul că este cea mai mare grădină zoologică din țară ca suprafață, este și singura care deține elefanți, girafe și giboni. 

0
ani de experiență
0 +
animale
0 +
vizitatori anual
0
hectare

evenimente

Programe pentru toată familia

Biletul de familie vă oferă posibilitatea să vizitați întregul parc, să participați la programele zilnice și să descoperiți lumea fascinantă a animalelor.

Servicii

Facilități

Grădina Zoologică din Tg Mureș își întâmpină vizitatorii cu o gamă variată de facilități, astfel încât experiența lor să fie cât mai plăcută și confortabilă posibil. Iată câteva dintre facilitățile pe care le puteți găsi:

Parcare

La intrarea pe Platoul Cornești, veți găsi o parcare sigură unde vă puteți lăsa mașina în timpul vizitei la Zoo. Vă rugăm să rețineți că accesul cu mașina nu este permis în zona terenurilor de joacă/fitness și în interiorul Grădinii Zoologice, pentru a asigura siguranța și confortul tuturor vizitatorilor.

Transport public

Pentru cei care preferă să nu vină cu mașina proprie, există opțiunea de a ajunge la Platoul Cornești cu autobuzul. Serviciul de autobuz este disponibil în timpul verii (mai-septembrie), iar programul poate fi consultat pentru a vă planifica călătoria. Cu ajutorul autobuzului, vizitatorii pot ajunge comod și rapid la Grădina Zoologică. > Program autobuz

Alimente și băuturi

Pentru a vă asigura că aveți suficientă energie pe tot parcursul vizitei, vă recomandăm să vă procurați alimentele și băuturile de care aveți nevoie înainte de a intra în Zoo. Este important să vă planificați vizita în funcție de nevoile personale, având în vedere că vizitatorii Grădinii Zoologice din Târgu Mureș petrec în medie între 1,5 și 2,5 ore aici. Cu toate că nu există posibilitatea de a cumpăra băuturi în interiorul Grădinii, avem o fântână arteziană cu apă potabilă în apropierea intrării.

Cărucioare gratuite

La intrarea în Zoo, vizitatorilor li se pun la dispoziție gratuit cărucioare, ceea ce este deosebit de util pentru familiile cu copii mici. Acestea vă permit să vă bucurați de vizita dumneavoastră fără a vă face griji cu privire la modul în care să vă transportați obiectele personale în timpul excursiei. Mai mult decât atât, copiilor le place să folosească aceste cărucioare.

Pavilioane și zone de relaxare

În interiorul Grădinii Zoologice, veți găsi pavilioane unde vă puteți odihni și savura alimentele și băuturile aduse de acasă. Aceste locuri oferă o oportunitate excelentă pentru a vă relaxa într-un mediu plăcut, în timp ce vă bucurați de priveliștea înconjurătoare și de compania prietenilor și familiei.

Turnul panoramic

O experiență deosebită o reprezintă turnul panoramic, de unde puteți admira animalele din înălțime. Această perspectivă unică vă permite să observați comportamentul și activitățile animalelor într-un mod captivant și educativ.

Cărucioare pentru persoanele cu dizabilități

Grădina Zoologică de pe Platoul Cornești se angajează să ofere accesibilitate tuturor vizitatorilor. Prin urmare, punem la dispoziția persoanelor cu dizabilități cărucioare special concepute, menite să faciliteze explorarea parcului în condiții de confort și siguranță. Aceste cărucioare sunt proiectate pentru a oferi confort și siguranță persoanelor cu mobilitate redusă, permițându-le să se bucure de fiecare atracție și animal în mod egal cu restul vizitatorilor. Această inițiativă reflectă angajamentul nostru pentru diversitate și incluziune în comunitatea noastră.

Cu ajutorul acestor facilități specializate, toți vizitatorii pot explora confortabil și în siguranță minunăția lumii animalelor în cadrul Grădinii Zoologice de pe Platoul Cornești. Vă așteptăm cu drag să petreceți o zi plină de aventură și descoperiri alături de noi!

Experiențe inedite la Zoo Târgu-Mureș!

Descoperă animalele fascinante și mediul lor natural!

Grădina zoologică se află în partea estică a Târgu Mureșului, pe Platoul Cornești, la 488 de metri deasupra nivelului Mării Negre și la o altitudine de 197 de metri față de oraș. “Marea Pădure”, acoperită cu predominanță de copaci autohtoni de carpen și fag, este un mediu ideal pentru grădina zoologică, în care animalele pot trăi în mod confortabil. Pădurea se întinde pe aproximativ 500 de hectare, din care 45 de hectare găzduiesc atât Grădina Zoologică, cât și Parcul Platoul Cornești. Pădurea este atât de veche, încât este menționată în documente încă din secolul al XV-lea.

Datorită dezvoltărilor continue, grădina zoologică oferă în fiecare an noutăți pentru vizitatori, cum ar fi curtea țărănească, care prezintă specii autohtone și noi padocuri cu trecere recent deschise. În grădina zoologică se desfășoară și activități de educație zoopedagogică, care atrag mulți vizitatori.

Platoul Cornești, cu o suprafață de 2,5 hectare, este parte a administrației grădinii zoologice și găzduiește un loc de joacă modern, un parc de fitness, piste de alergare și biciclete, precum și un amfiteatru în curs de renovare. Desigur, numărul vizitatorilor aici este mult mai mare decât cel al celor care intră în grădina zoologică.

Descoperă animalele fascinante și mediul lor natural și bucură-te de timpul petrecut aici! Fii aproape de natură!

Aveți nevoie de ajutor?

Orice întrebări ați avea, vă ajutăm cu drag.

Urmăriți-ne pe social media!

Nu ratați cele mai noi știri…

Media

Despre noi au scris

Apariții media