Despre noi

Descoperă Zoo Târgu-Mureș!

Începuturi

Deschiderea porților în 1964

László Rend a fost inițiatorul acestei instituții și în jurul său s-a adunat un grup de voluntari și specialiști entuziaști care au contribuit la crearea nucleului inițial al grădinii zoologice, acesta ocupând atunci o suprafață de 600-700 de metri pătrați. La deschiderea porților, în 23 august 1964, întreaga populație de animale consta în 3 lupi, 2 urși, 2 mistreți, 2 fazani și o căprioară. În 1965, suprafața grădinii zoologice a fost extinsă la 20 de hectare, iar ulterior a ajuns la dimensiunea actuală.

Protejăm animalele

În prezent

Zoo Târgu-Mureș deține elefanți, girafe și giboni

Grădina zoologică se întinde acum pe 42 de hectare, iar numărul speciilor și al indivizilor de animale a crescut semnificativ. Aici trăiesc aproximativ 800 de animale, reprezentând peste 150 de specii locale și exotice. Pe lângă faptul că este cea mai mare grădină zoologică din țară ca suprafață, este și singura care deține elefanți, girafe și giboni.

0
ani de experiență
0 +
animale
0 +
vizitatori anual
0
hectare

evenimente

Programe pentru toată familia

Biletul vă oferă posibilitatea să vizitați întregul parc, să participați la programele zilnice și să descoperiți lumea fascinantă a animalelor.

Servicii

Facilități

Grădina Zoologică din Tg. Mureș își întâmpină vizitatorii cu o gamă variată de facilități, astfel încât experiența acestora în acest spațiu să fie cât mai plăcută și confortabilă. Iată câteva dintre facilitățile pe care le oferim aici:

Parcare

Odată ajunși la Platoul Cornești, veți găsi o parcare sigură unde vă puteți lăsa mașina în timpul vizitei la Zoo. Vă rugăm să rețineți că accesul cu mașina nu este permis în zona terenurilor de joacă/fitness și în interiorul Grădinii Zoologice, pentru siguranța și confortul tuturor vizitatorilor.

Transport public

Pentru cei care preferă să nu vină cu mașina proprie, există opțiunea de a ajunge la Platoul Cornești cu autobuzul. Acesta este disponibil în timpul verii (mai-septembrie), iar programul lui poate fi consultat, pentru a vă planifica călătoria. Cu ajutorul autobuzului, vizitatorii pot ajunge comod și rapid la Grădina Zoologică.

Alimente și băuturi

Pentru a vă asigura că aveți suficientă energie pe tot parcursul vizitei, vă recomandăm să vă procurați alimentele și băuturile de care aveți nevoie înainte de a intra la Zoo. Este important să vă planificați vizita în funcție de nevoile personale, având în vedere că vizitatorii Grădinii Zoologice din Târgu Mureș petrec aic în medie între 1,5 și 2,5 ore. Cu toate că nu există posibilitatea de a cumpăra băuturi în interiorul Grădinii, avem o fântână arteziană cu apă potabilă în apropierea intrării.

Cărucioare gratuite

La intrarea în Zoo, vizitatorilor li se pun la dispoziție gratuit cărucioare, ceea ce este deosebit de util pentru familiile cu copii mici. Acestea vă permit să vă bucurați de vizita dumneavoastră fără a vă face griji cu privire la modul în care să vă transportați obiectele personale în timpul excursiei. Mai mult decât atât, copiilor le place să folosească aceste cărucioare.

Pavilioane și zone de relaxare

În interiorul Grădinii Zoologice, veți găsi pavilioane unde vă puteți odihni și savura alimentele și băuturile aduse de acasă. Aceste locuri oferă o oportunitate excelentă pentru a vă relaxa într-un mediu plăcut, în timp ce vă bucurați de priveliște și de compania prietenilor și a familiei.

Turnul panoramic

O experiență deosebită o oferă turnul panoramic, de unde puteți admira animalele de la înălțime. Această perspectivă unică vă permite să observați comportamentul și activitățile animalelor într-un mod captivant și educativ.

Cărucioare pentru persoanele cu dizabilități

Grădina Zoologică de la Platoul Cornești se angajează să ofere accesibilitate tuturor vizitatorilor. Prin urmare, punem la dispoziția persoanelor cu dizabilități cărucioare special concepute, menite să faciliteze explorarea parcului în condiții de confort și siguranță. Aceste cărucioare sunt proiectate pentru persoanele cu mobilitate redusă, permițându-le acestora să se bucure de fiecare atracție și de fiecare animal întocmai ca restul vizitatorilor. Această inițiativă reflectă angajamentul nostru pentru diversitate și incluziune în comunitatea noastră.

Cu ajutorul acestor facilități specializate, toți vizitatorii pot explora confortabil și în siguranță minunata lume a animalelor în incinta Grădinii Zoologice de la Platoul Cornești. Vă așteptăm cu drag să petreceți o zi plină de aventură și descoperiri alături de noi!

Experiențe inedite la Zoo Târgu-Mureș!

Descoperă animalele fascinante și mediul lor natural!

Grădina zoologică se află în partea estică a municipului Tg. Mureș, pe Platoul Cornești, la 488 de metri deasupra nivelului Mării Negre și la o altitudine de 197 de metri față de oraș. Marea pădure de aici, cu predominanță de copaci autohtoni (carpen și fag), este un mediu ideal pentru grădina zoologică, în care animalele pot trăi în mod confortabil. Pădurea se întinde pe aproximativ 500 de hectare, din care 45 de hectare găzduiesc atât Grădina Zoologică, cât și Parcul Platoul Cornești. Pădurea este atât de veche, încât este menționată în documente încă din secolul al XV-lea.

Datorită dezvoltărilor continue, grădina zoologică oferă în fiecare an noutăți pentru vizitatori, cum ar fi curtea țărănească, care prezintă specii autohtone, și noi padocuri cu trecere, care au fost recent deschise. În grădina zoologică se desfășoară și activități de educație zoopedagogică, extrem de atractive pentru vizitatori.

Platoul Cornești, cu o suprafață de 2,5 hectare, este parte a administrației grădinii zoologice și găzduiește un loc de joacă modern, un parc de fitness, piste de alergare și biciclete, precum și un amfiteatru în curs de renovare. Desigur, numărul vizitatorilor acestor spații este mult mai mare decât cel al persoanelor care intră în grădina zoologică.

Descoperă animalele fascinante în mediul lor natural și bucură-te de timpul petrecut aici! Fii aproape de natură!

Aveți nevoie de ajutor?

Orice întrebări ați avea, vă ajutăm cu drag.

Urmăriți-ne pe social media!

Nu ratați cele mai noi știri…

Media

Despre noi au scris

Apariții media