Știri & noutăți

un strop din natură

Invitație la deschiderea expoziției din sala educativă

Facebook
Twitter
LinkedIn

Grădina Zoologică are plăcerea de a anunța că Sala educativă s-a îmbogățit cu o expoziție permanentă. Aproape 200 de animale preparate vor fi expuse, satisfăcând astfel nevoile științifice ale vizitatorilor. O mare parte din materialul expozițional a fost donat de dl. Lajos Nagy, care a furnizat materialul de bază pentru expoziție cu colecția sa impresionantă de 159 de animale, reprezentând diversele specii din țara noastră. Printre animalele preparate se regăsesc și unele dificil de observat în natură, protejate, amenințate cu dispariția, absente în colecția actuală a Grădinii Zoologice sau, în unele cazuri, dispărute deja și din fauna locală.

Noua sală nu va servi doar ca fundal pentru prezentările profesionale ale grădinii zoologice, ci poate fi folosită și de școli și alte instituții, fie pentru activități legate de expoziție, fie pentru activități educaționale sau de altă natură, cum ar fi team building.

Majoritatea animalelor expuse prezintă fauna locală, dar găzduim specii și din alte regiuni. Unele dintre animalele preparate existente la grădina zoologică precum craniile și alte oase conservate aici fac, de asemenea, parte din expoziție.

Sala de educație este completată de o expoziție de fotografie de natură care se schimbă periodic în apropiere, extinzând astfel experiența vizitatorilor noștri.

Scopul sălii rămâne în continuare de a servi educației, dar odată cu deschiderea acestei expoziții putem face acest lucru la un nivel mult mai înalt, aducând în același timp o schimbare estetică benefică.

Expoziția se deschide oficial în data de 1 mai, la ora 11, în Casa Verde a Grădinii Zoologice Tg. Mureș.

#

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile direct din email.