Știri & noutăți

un strop din natură

Eveniment de dezvelire a ursului Buddy Bear – Simbol al Păcii, Toleranței, Respectului și Prieteniei

Facebook
Twitter
LinkedIn

Târgu Mureș, 30 septembrie 2023 · Compania Herlitz România donează un urs Buddy Bear Administrației Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, aducând astfel un mesaj profund despre pace, înțelegere și unitate direct în orașul nostru. Acest exponat, pictat cu simbolurile orașului Târgu Mureș, face parte din proiectul internațional inițiat de Fundația United Buddy Bears care promovează toleranța, pacea, diversitatea culturală și dialogul între oamenii de pe întreg globul.

Fundația United Buddy Bears, fondată de Eva și Klaus Herlitz în 2001, este recunoscută pe plan internațional pentru promovarea valorilor de toleranță și pace între națiuni. Prin expozițiile sale cu urși Buddy Bear, fundația transmite un mesaj puternic despre solidaritatea globală și necesitatea colaborării pentru un viitor mai pașnic și mai armonios pentru toți locuitorii planetei noastre. Acești urși, reprezentând fiecare o țară, sunt așezați simbolic mână în mână, pentru a ilustra pacea, dialogul, respectul și înțelegerea între oameni, indiferent de origine sau de diferențele culturale, religioase sau etnice. Ei reprezintă diversitatea și unitatea, devenind ambasadori ai ideii că indiferent de naționalitate sau origine, suntem cu toții parte a aceleiași mari familii, în care primează dialogul, respectul reciproc și prietenia.

Invităm copiii și familiile să se alăture evenimentului de dezvelire a ursului Buddy Bear!

Acest eveniment va fi o oportunitate minunată pentru toată lumea să descopere și să se bucure de prezența noului artifact prezentat în Grădina Zoologică și vă încurajăm să vă alăturați acestei sărbători a păcii și a prieteniei în comunitatea noastră.

Locație: În incinta Grădinii Zoologice, Strada Verii nr. 57, Târgu Mureș

Data evenimentului: 30 septembrie

Ora: 12:00 – 14:00

Exponatul donat de compania Herlitz România și pictat de Colegiul Național de Artă din Târgu Mureș, va fi o sursă de inspirație pentru locuitorii orașului nostru și va aminti comunității de importanța respectului reciproc și a păcii, într-o lume în continuă schimbare.

Domnul Horațiu Nicolau, directorul general al Herlitz România, declară: “Suntem mândri să susținem acest proiect și să fim promotorii lui în România. Legătura specială dintre compania noastră și United Buddy Bears, prin fondatorii săi, care reprezintă a treia generație din familia Herlitz, este una profundă și personală. Această familie a creat nu doar brandul Herlitz, ci și o misiune durabilă de a promova pacea și toleranța în întreaga lume. Acest prim proiect Buddy Bear este o extensie a acestor valori în comunitatea noastră locală și dincolo de granițele ei.”

Am avut onoarea să pictăm acest exponat și să transpunem în culori cele mai importante simboluri din orașul nostru. Fiecare nuanță și fiecare detaliu de pe acest urs simbolizează nu doar aspecte estetice, ci și valorile noastre fundamentale. Am dorit ca prin el să transmitem un mesaj puternic despre unitatea, prietenia și înțelegerea dintre locuitorii orașului Târgu Mureș, aducând bucurie și inspirație în inimile tuturor celor care îl vor întâlni în Grădina Zoologică.” adaugă pictorul coordonator de la Colegiul Național de Artă din Târgu Mureș, domnul Petre Căpriță.

Directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, domnul Szánthó János, completează: “Acest urs Buddy Bear aduce cu el nu doar frumusețea culorilor și mesajul de prietenie, dar și o simbolistică ce armonizează cu misiunea Grădinii Zoologice. Noi suntem dedicați eforturilor de conservare a speciilor, educației copiilor despre diversitate, ce implică și toleranța și încurajăm prin toate mijloacele posibile respectul, interacțiunea și înțelegerea profundă între oameni și animalele noastre. Suntem convinși că acesta va completa eforturile noaste de a dezvolta Grădina Zoologică într-o locație de cultură și va contribui la obiectivul de a promova respectul față de toate viețuitoarele noastre și față de întreaga planetă.”

_________________________

Despre Grădina Zoologică Târgu Mureș:

Grădina Zoologică din Târgu Mureș este cea mai mare și cea mai frumoasă grădină zoologică din țară, se întinde pe o suprafață generoasă de 42 de hectare, fiind situată într-o pădure și care găzduiește în acest moment aproximativ 800 de animale. Misiunea acesteia, depășește cu mult simpla prezentare a animalelor autohtone și exotice și include, educarea publicului prin sensibilizarea cu privire la importanța conservării și respectului față de toate viețuitoarele, protejarea și conservarea speciilor amenințate și nu în ultimul rând simularea unui mediu cât mai natural și confortabil pentru animale.

Grădina Zoologică este unică în țara noastră pentru spațiile generoase pentru animale, care le permit să trăiască în condiții apropiate de habitatul lor natural. Un aspect deosebit este efortul depus pentru eliminarea barierelor și apropierea oamenilor de animale, fiind permis accesul publicului în zonele destinate animalelor, precum și interacțiunea directă cu acestea –  de exemplu renumita “Poiană a lemurilor”. De asemenea, Grădina Zoologică se implică și în proiecte culturale și educaționale, cum sunt organizarea de prezentații zoopedagogice, tabere pentru copii, concerte, spectacole de teatru și alte activități interactive pentru comunitate.

Facebook: www.facebook.com/TGMZoo

Instagram: www.instagram.com/zootargumures

Website: www.zootirgumures.ro

Despre Herlitz România:

Herlitz România, care reprezintă brandurile Herlitz și Pelikan în țară și în Republica Moldova, este parte a grupului Pelikan și este unul dintre principalii jucători în ceea ce privește instrumentele de scris și colorat, ghiozdane și rucsacuri, caiete, produse pentru birou și instrumente de scris de lux. Principiile după care Herlitz își ghidează activitatea – susținerea sănătății, educației și siguranței copiilor – stau la baza tuturor eforturilor companiei, atât în ceea ce privește implicarea în proiecte sociale și umanitare, cât și prin portofoliul de produse special conceput să corespundă celor mai exigente standarde dar și nevoilor specifice fiecărui grup țintă.

Facebook: www.facebook.com/herlitzromania

Instagram: www.instagram.com/herlitz.romania

Website: www.herlitz.ro

Despre Fundația United Buddy Bears:

Fundația United Buddy Bears este o organizație internațională cu o misiune puternică de a promova pacea, toleranța și dialogul între oamenii de pe întreg globul. Aceasta a devenit recunoscută la nivel mondial pentru expozițiile sale unice din capitalele lumii, care atrag atenția asupra acestor valori universale și reprezintă un simbol al speranței pentru un viitor mai bun și mai înțelegător. Fundația își propune să sensibilizeze oamenii cu privire la importanța dialogului, cooperării și păcii într-o lume caracterizată de diversitate și schimbări constante.

#

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile direct din email.